ul. Żeromskiego 38, 14-300 Morąg Polska

slider-restauracja Icon RESTAURACJA Niezwykłe połączenie smaków Zobacz naszą prezentację
Z miłości do kuchni!

RESTAURACJA TAILOR

Godziny otwarcia

12:00 – 20:00

LUNCHBOX OBIADOWY
WARIANT I
43ZŁ 36ZŁ

SZCZAWIOWA BARSZCZ Z DODATKIEM JAJKA SADZONEGO NA PUREE ZIEMNIACZANYM

PANIEROWANY SZNYCEL WIEPRZOWY
Z DODATKIEM ZIEMNIAKÓW W SKÓRKACH
I KISZONĄ KAPUSTĄ W CURRY

*PORCJA CIASTA DOMOWEGO GRATIS!

Restauracja Tailor to miejsce wyjątkowych
doznań kulinarnych, w którym króluje bogactwo smaków i aromatów.
Elegancki wystrój, wyśmienita kuchnia, oraz ulubione wino gwarantują
niesamowitą podróż po różnych zakątkach świata.

Nasza Restauracja za dnia jest doskonałym
miejscem na obiady biznesowe, zaś wieczorem stanowi idealny wybór na
spotkanie z bliskimi, romantyczną kolację, czy chwilę relaksu.

“Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia"                                                    
George Bernard Shaw

Szef kuchni poleca - zobacz ofertę

14 zł
Zupa

Szczawiowa barszcz z dodatkiem jajka sadzonego na puree ziemniaczanym

29 zł
Danie główne

Panierowany sznycel wieprzowy z dodatkiem ziemniaków w skórkach
i kiszoną kapustą w curry

14 zł
Deser

Crème brûlée

 

12 zł
Lemoniada

Cytrynowa yuzu z dodatkiem mięty
i cytryny

12 zł
Lemoniada

Arbuzowa z kawałkami arbuza, mięty
i cytryny

12 zł
Kawa mrożona

Frappe karmelowe z dodatkiem bitej śmietany

12 zł
Kawa mrożona

Frappe miętowe z dodatkiem bitej śmietany

Menu



Wykwintne posiłki i dania



Zobacz menu

RESTAURACJA TAILOR
ul. Żeromskiego 38
14-300 Morąg
Telefon +48 880 520 135
e-mail restauracja@tailorhotel.pl

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy 29 ,-
serwowany z czerwoną cebulką, ogórkiem kiszonym, żółtkiem i pieczywem
Krewetki smażone 33 ,-
podane na sosie maślanym z dodatkiem białego wina serwowane z bagietką czosnkową
Bruschetta w trzech odsłonach
18 ,-
z pomidorem, bazylią, cebulą na masełku bazyliowym, z łososiem na masełku tymiankowym, rukolą i fetą w sosie balsamicznym na masełku czosnkowym

SAŁATY

Sałata 22 ,-
mieszana z plastrami podwędzonej polędwicy podawanej na ciepło z dodatkiem winegretu malinowego
Sałata 22 ,-
mieszana z gruszką karmelizowaną w miodzie z serem gorgonzola, orzechami włoskimi, pestkami dyni oraz sosem winegret

ZUPY

Tajska na ostro 18 ,-
z krewetkami i makaronem ryżowym
Biała zupa z sandacza 18 ,-
z dodatkiem białej kiełbasy, podgrzybka, pomidorów malinowych i świeżej bazylii
Rosół z kury 11 ,-
z kluseczkami, pieczonymi warzywami i nutką pietruszki

DANIA RYBNE OWOCE MORZA

Smażony sandacz 38 ,-
podany na puree z groszku, z dodatkiem frytek z cukinii serwowany z sosem amerykańskim i chrustem z pora
Mule w białym winie 34 ,-
z warzywami, bagietką i grillowaną cytryną

DANIA MIĘSNE

Stek wołowy 61 ,-
serwowany z ziemniakiem waldorfa, puree z buraka, kozim serem, sosem pieprzowym i chrustem z pora
Poliki wołowe 39 ,-
w sosie na czerwonym winie serwowane z puree ziemniaczanym na musztardzie francuskiej oraz panierowanym boczniakiem i groszkiem zielonym
Podwędzana polędwiczka 35 ,-
podana z puree z buraka i ziemniakiem waldorfa, serwowana z sosem demi glace i chrustem z pora
Tailor burger 32 ,-
stuprocentowa grillowana wołowina na rukoli, z jajkiem sadzonym, bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem i pomidorem w pieczonej bułce z dodatkiem chili, serwowany z wiejskimi frytkami i dipem

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Gnocchi 28 ,-
z dodatkiem suszonych pomidorów, rukoli i smażonych kaparów oraz parmezanu

DANIE WEGAŃSKIE

Półmisek wegański 29 ,-
warzyw grillowanych skropionych oliwą z pestkami słonecznika oraz dodatkiem kawałków sojowych

MAKARONY

Tagliatelle z krewetkami 35 ,-
z dodatkiem szpinaku, parmezanu i orzechów w kremowym sosie rybnym
Gnocchi z podwędzanym kurczakiem 28 ,-
dodatkiem suszonych pomidorów, rukoli i smażonych kaparów oraz parmezanu
Zamknij

PIEROGI RĘCZNIE ROBIONE

Pierogi z kaczką 23 ,-
okraszane cebulą i świeżą pietruszką
Pierogi ruskie 21 ,-
okraszane cebulą

DLA NAJMŁODSZYCH

Ryba panierowana 23 ,-
z frytkami oraz surówką z marchewki i jabłka
Panierowane medaliony 21 ,-
z fileta kurczaka z frytkami i ketchupem oraz surówką z marchewki i jabłka
Pierożki na słodko 15 ,-
z twarożkiem oprószone cukrem pudrem
Duża porcja frytek z ketchupem 8 ,-

DESERY

Domowa szarlotka 16 ,-
z pieca z cynamonem i gałką lodów śmietankowych
Deser lodowy 16 ,-
z bitą śmietaną i musem z malin podany na ciepło
Panacotta z puree malinowym 16 ,-

PRZEKĄSKI

Deska serów z żurawiną 39 ,-
Deska wędlin z dodatkami 39 ,-

Serdecznie zapraszamy do naszej Restauracji, w której obudzimy wszystkie zmysły naszych Gości.
Zadzwoń do nas.: +48 538 895 787

Lokalizacja

Adres

ul. Żeromskiego 38
14-300 Morąg Polska

Profile

Social media

Copyright 2021 ©. All rights reserved. Realizacja: BAJT.

Scroll to top