RESTAURACJA TAILOR
Godziny otwarcia
12:00 – 20:00
LUNCHBOX OBIADOWY
WARIANT I43ZŁ 36ZŁ
SZCZAWIOWA BARSZCZ Z DODATKIEM JAJKA SADZONEGO NA PUREE ZIEMNIACZANYM
PANIEROWANY SZNYCEL WIEPRZOWY
Z DODATKIEM ZIEMNIAKÓW W SKÓRKACH
I KISZONĄ KAPUSTĄ W CURRY
*PORCJA CIASTA DOMOWEGO GRATIS!
Restauracja Tailor to miejsce wyjątkowych
doznań kulinarnych, w którym króluje bogactwo smaków i aromatów.
Elegancki wystrój, wyśmienita kuchnia, oraz ulubione wino gwarantują
niesamowitą podróż po różnych zakątkach świata.
Nasza Restauracja za dnia jest doskonałym
miejscem na obiady biznesowe, zaś wieczorem stanowi idealny wybór na
spotkanie z bliskimi, romantyczną kolację, czy chwilę relaksu.
“Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia"
George Bernard Shaw

















Szef kuchni poleca - zobacz ofertę

Szczawiowa barszcz z dodatkiem jajka sadzonego na puree ziemniaczanym

Panierowany sznycel wieprzowy z dodatkiem ziemniaków w skórkach
i kiszoną kapustą w curry

Crème brûlée

Cytrynowa yuzu z dodatkiem mięty
i cytryny

Arbuzowa z kawałkami arbuza, mięty
i cytryny

Frappe karmelowe z dodatkiem bitej śmietany

Frappe miętowe z dodatkiem bitej śmietany
Wykwintne posiłki i dania
RESTAURACJA TAILOR
ul. Żeromskiego 38
14-300 Morąg
Telefon +48 880 520 135
e-mail restauracja@tailorhotel.pl
PRZYSTAWKI
- Tatar wołowy 29 ,-
- serwowany z czerwoną cebulką, ogórkiem kiszonym, żółtkiem i pieczywem
- Krewetki smażone 33 ,-
- podane na sosie maślanym z dodatkiem białego wina serwowane z bagietką czosnkową
- Bruschetta w trzech odsłonach
18 ,- - z pomidorem, bazylią, cebulą na masełku bazyliowym, z łososiem na masełku tymiankowym, rukolą i fetą w sosie balsamicznym na masełku czosnkowym
SAŁATY
- Sałata 22 ,-
- mieszana z plastrami podwędzonej polędwicy podawanej na ciepło z dodatkiem winegretu malinowego
- Sałata 22 ,-
- mieszana z gruszką karmelizowaną w miodzie z serem gorgonzola, orzechami włoskimi, pestkami dyni oraz sosem winegret
ZUPY
- Tajska na ostro 18 ,-
- z krewetkami i makaronem ryżowym
- Biała zupa z sandacza 18 ,-
- z dodatkiem białej kiełbasy, podgrzybka, pomidorów malinowych i świeżej bazylii
- Rosół z kury 11 ,-
- z kluseczkami, pieczonymi warzywami i nutką pietruszki
DANIA RYBNE OWOCE MORZA
- Smażony sandacz 38 ,-
- podany na puree z groszku, z dodatkiem frytek z cukinii serwowany z sosem amerykańskim i chrustem z pora
- Mule w białym winie 34 ,-
- z warzywami, bagietką i grillowaną cytryną
DANIA MIĘSNE
- Stek wołowy 61 ,-
- serwowany z ziemniakiem waldorfa, puree z buraka, kozim serem, sosem pieprzowym i chrustem z pora
- Poliki wołowe 39 ,-
- w sosie na czerwonym winie serwowane z puree ziemniaczanym na musztardzie francuskiej oraz panierowanym boczniakiem i groszkiem zielonym
- Podwędzana polędwiczka 35 ,-
- podana z puree z buraka i ziemniakiem waldorfa, serwowana z sosem demi glace i chrustem z pora
- Tailor burger 32 ,-
- stuprocentowa grillowana wołowina na rukoli, z jajkiem sadzonym, bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem i pomidorem w pieczonej bułce z dodatkiem chili, serwowany z wiejskimi frytkami i dipem
DANIE WEGETARIAŃSKIE
- Gnocchi 28 ,-
- z dodatkiem suszonych pomidorów, rukoli i smażonych kaparów oraz parmezanu
DANIE WEGAŃSKIE
- Półmisek wegański 29 ,-
- warzyw grillowanych skropionych oliwą z pestkami słonecznika oraz dodatkiem kawałków sojowych
MAKARONY
- Tagliatelle z krewetkami 35 ,-
- z dodatkiem szpinaku, parmezanu i orzechów w kremowym sosie rybnym
- Gnocchi z podwędzanym kurczakiem 28 ,-
- dodatkiem suszonych pomidorów, rukoli i smażonych kaparów oraz parmezanu
PIEROGI RĘCZNIE ROBIONE
- Pierogi z kaczką 23 ,-
- okraszane cebulą i świeżą pietruszką
- Pierogi ruskie 21 ,-
- okraszane cebulą
DLA NAJMŁODSZYCH
- Ryba panierowana 23 ,-
- z frytkami oraz surówką z marchewki i jabłka
- Panierowane medaliony 21 ,-
- z fileta kurczaka z frytkami i ketchupem oraz surówką z marchewki i jabłka
- Pierożki na słodko 15 ,-
- z twarożkiem oprószone cukrem pudrem
- Duża porcja frytek z ketchupem 8 ,-
DESERY
- Domowa szarlotka 16 ,-
- z pieca z cynamonem i gałką lodów śmietankowych
- Deser lodowy 16 ,-
- z bitą śmietaną i musem z malin podany na ciepło
- Panacotta z puree malinowym 16 ,-
PRZEKĄSKI
- Deska serów z żurawiną 39 ,-
- Deska wędlin z dodatkami 39 ,-
Serdecznie zapraszamy do naszej Restauracji, w której obudzimy wszystkie zmysły naszych Gości.
Zadzwoń do nas.: +48 538 895 787